Tillbaka

MDV lanserar 'Toalettlyft Diana'

June 25, 2023

Toalettlyft Diana är framtagen i syfte att öka självständigheten och säkerheten för omsorgstagaren samtidigt som den förbättrar arbetsmiljön för vård- och omsorgspersonalen genom att minska den psykiska och fysiska arbetsbelastningen.

Toalettbesök är utmanande att schemalägga och är ett intimt moment där alla de flesta av oss vill känna sig självständiga och få sin integritet respekterad. Bristen på personal inom vården skapar svårigheter att få tiden att räcka till. Detta är särskilt utmanande inom hemtjänsten där många insatser kräver två personer och där långa körsträckor mellan omsorgstagare är vanligt förekommande.

Vår Toalettlyft Diana är framtagen i syfte att öka självständigheten och säkerheten för omsorgstagaren samtidigt som den förbättrar arbetsmiljön för vård- och omsorgspersonalen genom att minska den psykiska och fysiska arbetsbelastningen. Genom att eliminera behovet av tunga lyft och påfrestande arbetsställningar minskar den även behovet av dubbelbemanning och frigör därför tid som i stället kan användas till andra kvalitativa vårdinsatser.

Genom en långsam och stabil lyftning hjälper Toalettlyft Diana omsorgstagaren att ta sig upp och ner från toaletten, ofta utan behov av assistans. Lyftmomentet tar cirka 20 sekunder från det lägsta till det högsta läget, vilket ger tid för att stimulera blodcirkulationen i benen och för att undvika yrsel.

  • Med hjälp av två knappar i armstödet får användaren hjälp att ta sig både upp och ned från toaletten med hjälp av den tiltande funktionen
  • Eliminerar tunga lyft och oergonomiska arbetsställningar för personalen
  • Gör att dubbelbemanning kan undvikas
  • Ökad självständighet för den enskilde
  • Batteridriven och enkel att installera i befintliga badrum
  • Uppladdningsbart batteri som håller för upp till 160 uppresningar per laddningstillfälle
  • Hjul kan monteras vilket gör den enkel att flytta mellan olika badrum
  • Går att kombinera med de flesta bidésitsar på marknaden